Logo

Sint-Lodewijkscollege

Traditie & toekomst

Dagelijks

Bereikbaarheid

Het Sint-Lodewijkscollege is gelegen aan de rand van de stad. Het is via de nieuwe fietserstunnels veilig en vlot bereikbaar met de fiets. Het station en de bushaltes bevinden zich op vijf à tien minuten wandelafstand. Voor wie toch met de auto komt, zijn de Torhoutse Steenweg, de Gistelse Steenweg, de Koning Albert I-laan, de Spoorwegstraat en de E403 vlakbij.


Dagindeling

7.45 balie open
8.00 toezicht op de speelplaats
8.20 eerste lesuur
9.10 tweede lesuur
10.00 pauze
10.20 derde lesuur
11.10 vierde lesuur
12.00 middagpauze / einde van de lessen op woensdag
13.30 vijfde lesuur
14.20 zesde lesuur
15.10 pauze
15.30 zevende lesuur
16.20 einde van de lessen of achtste lesuur
16.40 avondstudie deel 1
17.25 pauze
17.35 avondstudie deel 2
18.15 einde avondstudie

Middag

Tussen de middag kan wie op school blijft kiezen tussen een zelf meegebrachte boterhammaaltijd, een belegd broodje, salad bar of een warme maaltijd. Er zijn dagelijks middagactiviteiten voorzien: vrij sport in de sportzaal, gezelschapsspelen in het Praesino, middagstudie in de bibliotheek, groepswerk in het Paviljoen. Eén keer per week kun je aansluiten bij het volleybal, fitness of squash (vanaf de tweede graad), gevechtssport of dans. Regelmatig organiseert het Praesidium extra middagactiviteiten: een leuke quiz, een voetbaltornooi, een film, een talentenjacht …

Maaltijden

De leerlingen hebben de keuze tussen een broodje, een koud assortiment of een warme maaltijd. De warme en koude maaltijden worden op school klaar gemaakt. De broodjes kunnen tot 8.15 via Smartschool op het weekrooster besteld worden.

Studie

Leerlingen van de eerste en de tweede graad kunnen ’s avonds in de avondstudie blijven. Je kiest tussen één of twee uur studie. Voor leerlingen met leermoeilijkheden is er in het eerste jaar op uitnodiging ook een begeleide studie, waarin leerlingen in een kleine groep leren leren. Leerlingen van de derde graad kunnen ’s avonds tot 18.15 uur vrij studeren in de bibliotheek. Vanaf het vierde jaar kunnen leerlingen tijdens het studeren van een computer gebruik maken.