Logo

Sint-Lodewijkscollege

Traditie & toekomst

Studieaanbod tweede graad

Via de tabel hieronder vind je het studieaanbod van het Sint-Lodewijkscollege. Je leest er welke vakken in elke studierichting aan bod komen. Je stelt er vast dat het Sint-Lodewijkscollege een doorstromingsschool is: wij bereiden je voor op de meest veeleisende hogere studies. We zijn trouw aan onze traditie, maar blijven zoeken naar pedagogische en didactische vernieuwing.

In de tweede graad kunnen leerlingen kiezen tussen Grieks-Latijn, Latijn, Natuurwetenschappen, Economie en Humane wetenschappen. De richtingen Grieks-Latijn, Latijn, Natuurwetenschappen en Economie worden ook in CLIL aangeboden. De CLIL-vakken hangen af van de richting.

 


(*) CLIL: Deze vakken kunnen in de CLIL-richting in het Engels gegeven worden.

(**): Een extra uur Engels dat focust op het studiedomein, aansluitend bij de studierichting.
Dit betekent voor LATwis4 een focus op bv. taal, cultuur en geschiedenis; voor HUM een focus op bv. psychologie; en voor ECO een focus op bv. business English.

Soc. + Psych. = sociologie en psychologie
P-uur = projectuur


(*) CLIL: Deze vakken kunnen in de CLIL-afdeling in het Engels gegeven worden. De precieze keuze van CLIL-vakken kan van jaar tot jaar licht wijzigen en wordt bepaald in functie van de schoolorganisatie.

Soc. + Psych. = sociologie en psychologie
P-uur = projectuur