Logo

Sint-Lodewijkscollege

Traditie & toekomst

Info voor het eerste jaar 2024-2025

Beste kandidaat nieuwe leerling,

 

Heel fijn dat je het Sint-Lodewijkscollege beter wil leren kennen !

 

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote en een belangrijke stap. Dat beseffen wij heel goed. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een school waar je niet alleen al je talenten kan ontplooien, maar waar je je ook goed zult voelen.

 

Op het Sint-Lodewijkscollege doen wij er alles aan om je zo snel mogelijk thuis te doen voelen. We zijn een grote school, maar elke jaargroep heeft zijn ‘eigen domein’.

 

Ook in het eerste jaar hebben jullie jullie ‘eigen domein’. Jullie hebben niet alleen jullie eigen verdiep, jullie hebben ook jullie eigen speelplaats en sportveld.

 

De eerste weken van het eerste jaar beschouwen wij als een periode waarin je went aan de nieuwe school, en ook heel snel nieuwe vrienden en vriendinnen maakt.

 

Alle eerstejaars krijgen een meter en een peter. Dit zijn leerlingen uit het zesde jaar die onze school door en door kennen, en altijd klaar staan om de nieuwe leerlingen het hele jaar door te helpen.

 

Ben je benieuwd hoe het er aan toegaat in het eerste jaar op het Sint-Lodewijkscollege? Via de onderstaande knoppen bekijken we alle aspecten van het schoolleven. We wensen je een boeiende ontdekkingstocht!

 

 

Via de knoppen hieronder kan je kennis maken met onze school.

 

Eerste kennismaking

 

Waarom kies je voor het Sint-Lodewijkscollege

 

Hoe moet je de studierichting kiezen?

 

Wat is "Media en communicatie"?

 

Wandeling door onze school

 

Lessentabellen

 

Zorg - coaching

 

Info snellerend

 

Eerste kennismaking
Waarom kies je voor het Sint-Lodewijkscollege?
Hoe moet je kiezen?
Wat is "Media en communicatie"?
Wandeling door onze school